A Webshopban található árak kizárólag az ott leadott rendelésekre érvényesek.
Hírek

Ismerd meg a szöveteket! A softshell és a poliészter

2023.09.27 17:15
Ismerd meg a szöveteket! A softshell és a poliészter

Ismerd meg a szöveteket, melyek a legnépszerűbbek a munkaruházat terén!

A softshell anyaga.

A softshell egy speciális anyag, melyet praktikus tulajdonsága miatt gyakran használnak túraruházat és munkaruházat készítésére.

Hagyományosan kettő rétegből áll. Egy puhább, testhez közeli rétegből, mely biztosítja a megfelelő hőkomfort fenntartását. A külső réteg sima, szélálló de megfelelően porózus ahhoz, hogy a megfelelő szellőzést biztosítsa. Így, ez egy lélegző, gyorsan száradó, többrétegű, szél-, eső- és hóálló, valamint hőszigetelő anyag.

Ez a ruházat hidegebb, száraz és viszonylag stabil időjárás közepette is egész napos tevékenységekre alkalmas, nagyon praktikus szabadtéri tevékenységekhez.

A poliészter

A poliészter-ek közös tulajdonsága, hogy az elektromos- és a hőszigetelő képességük előnyös, ezenkívül a vegyszereknek, erősebb oldószereknek is remekül ellenáll.

A poliészter a textilipar egyik kedvelt alapanyaga. Textilipari felhasználásának tekintetében nemcsak a mindennapok során használt ruházati elemek készülnek poliészter anyagból, de egészségügyi kiegészítők, erős és strapabíró munkaruhák is. A textiliparban gyakran keverik más anyaggal, például pamuttal vagy gyapjúval. A poliészter anyag rendkívül időtálló, rugalmas szövetnek minősül. Az ebből készült termékek strapabírók, és a színüket is remekül megtartják, emellett pedig nem bolyhosodnak és nem is gyűrődnek egykönnyen.

A poliészter anyagból készített ruháknak magas a kopásállósága és még hosszú, rendszeres használat esetén sem veszítenek egykori formájukból, nem nyúlnak ki. A poliészter tapintásra leginkább a pamutra hasonlít.